CRM 2011 – Repeated credential prompts when accessing on premise install of 2011

I had been getting problems with authentication with any of my webresources.
The problem was driving me mad, I was looking at authentication in all areas of ISS manager and couldn’t see anything which should be causing the problem.
What was happening was everytime a page in CRM had to use a custom icon, or javascript or any of the web resources it was failing the authentication.
I finally found this forum post and I did this part and it resolved the issue.
actually it was wierd because first I tried this

For IIS Windows Authentication, remove Negotiate and just keep NTLM.  See if you have any better luck.

It then worked but then I changed it back and it still worked???!?!?!?!?!

This was the instructions

go to IIS manager

– expand, server, go to sites

– select the CRM website

– in the feature view, select Authentication

– select windows authentication

– click on Providers, and add negotiate as second enabled provider after NTLM.

 

The only thing I think I have done is move NTLM so it’s the process that it first tries.  Either way it is now working and I am going to slowly back away from IIS Manager and the configuration settings

 

11 thoughts on “CRM 2011 – Repeated credential prompts when accessing on premise install of 2011

  1. Tom Cadman February 1, 2011 / 9:04 pm

    Ben

    Can you ensure these post are logged internally at Crimson!

    Like

  2. Patsy May 4, 2011 / 2:42 pm

    DUDE! TY!!!

    Ive been fighting with this for 3 days! Couldnt get dns aliases to work, Cnames, imports etc… the only thing that would bring it up, was the server name, now everything works.. internally at least but IR Teh happy!

    Thanks again!!

    Like

  3. michael mayo November 12, 2011 / 4:49 pm

    For the first few months, having links that point to the now inaccessible CRM2011Beta site were tolerable, but now it’s just annoying.

    Like

  4. Hosk November 13, 2011 / 11:59 am

    well have you tried the solution?

    you would think that some help would be better than no help at all

    Like

  5. Olumide June 13, 2012 / 11:41 am

    it worked perfectly. Thanks

    Like

  6. Tchut September 28, 2012 / 11:09 am

    Doesn’t NTLM pose a security risks?

    Like

  7. Eduardo Rivas September 25, 2013 / 5:47 pm

    Hi everyone

    i’ve same problem but this it didn’t work.

    Some other suggestion.. 😦

    Like

    • sqyttles June 17, 2015 / 10:30 pm

      My team is having trouble getting Kerberos to authenticate among all the servers. We get this continuous prompt for login credentials in our CRM 4 install (especially when we attempt to add or modify Customer Profiles) and we think it is because the proper SPNs have not yet been added to the Active Directory service account we use to configure all of our servers. Just a thought!

      Like

  8. Jesper Pihl August 9, 2016 / 2:39 pm

    We had the same issue accessing CRM 2013 on premise,through SSIS and the Kingswaysoft-plugin, where CRM kept asking for credentials.
    We had Negotiate before NTLM. We switched it around, which caused the SSIS package to fail entirely.
    So naturally we went back to Negotiate before NTLM, and now everything works fine.

    We are also slowly backing away from out IIS now. 🙂

    Like

Leave a Reply to Tom Cadman Cancel reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.